Gert-Jan Lauret, MSc: Promotores: prof.dr. J.A.W. Teijink; prof.dr. R.A. de Bie; Co-promotor: dr. B.L.W. Bendermacher, CWZ Nijmegen. Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) is een veel voorkomend probleem. Het komt in Nederland voor bij 1 op de 5 personen van 55 jaar en ouder. Claudicatio intermittens (CI), in de volksmond ‘etalagebenen’, is de eerste symptomatische uiting van PAV. Behandeling bestaat uit gesuperviseerde looptherapie (GLT), waarbij pas een invasieve vasculaire interventie geïndiceerd is indien GLT niet het (voor de patiënt) gewenste resultaat oplevert. Niet alle patiënten in Nederland krijgen GLT aangeboden. De reden hiervoor is multifactorieel, maar centraal staat het niet vergoeden van GLT vanuit de basiszorg. Doordat GLT niet volledig vergoed wordt staan patiënten met CI onnodig bloot aan de risico’s op complicaties en sterfte die gepaard gaan met een veel duurdere, invasieve behandeling. Een andere belangrijke reden is de lastige vergelijking tussen beide therapieën door het ontbreken van een goede uitkomstmaat. In dit proefschrift wordt een aanzet gegeven tot een nieuwe uitkomstmaat voor de behandeling van CI.
-
apr102016
De informatie die op deze website staat, komt uit 2017.
De bijsluiters zijn afkomstig van de Geneesmiddeleninformatiebank van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het CBG beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens. Het CBG is een zelfstandig bestuursorgaan dat onder de Rijksoverheid valt en onafhankelijk beslist over de toelating en bewaking van geneesmiddelen voor de mens. Zie ook: www.cbg-meb.nl.
De Diagnosehulp bevat interactieve vragenlijsten voor 263 ziektes. Door het invullen van een vragenlijst kunt u controleren of de symptomen van een bepaalde aandoening voor u van toepassing zijn. Per lijst zijn er gemiddeld 10 vragen. De Diagnosehulp is alleen beschikbaar als app voor iPhone en iPad. Download de diagnosehulp. Binnenkort is ook de Android-versie (voor o.a. Samsung) beschikbaar.
De informatie op deze website voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het CGR voor medische informatie op internet. Tevens wordt voldaan aan de Code Publieksreclame (2015) voor geneesmiddelen van de Reclame Code Commissie.