Medische wetenschappers en beleidsmakers hadden op zich het gelijk aan hun zijde, toen ze stelden dat inenting van jonge meisjes tegen hpv, bescherming biedt tegen door dit virus veroorzaakte kanker. Ze hielden echter geen rekening met de dagelijkse praktijk in het moderne gezin, schijven Huub Dijstelbloem en Rob Hagendijk in hun boek ‘Onzekerheid troef: het betwiste gezag van de wetenschap’. De Volkskrant publiceerde onlangs een recensie van dit boek door Marjan Slob. De overheid dwong ouders min of meer tot een moeilijke discussie met hun tienerdochters over seks, ziekten en de noodzaak van de vaccinatie. Dat resulteerde uiteindelijk in een moeilijk te beheersen stroom verdachtmakingen en geruchten op internet over de vermeende gevaren van het vaccin.
-
apr092012
‘Wetenschap hield geen rekening met praktijk’
Categorieën
De informatie die op deze website staat, komt uit 2017.
De bijsluiters zijn afkomstig van de Geneesmiddeleninformatiebank van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het CBG beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens. Het CBG is een zelfstandig bestuursorgaan dat onder de Rijksoverheid valt en onafhankelijk beslist over de toelating en bewaking van geneesmiddelen voor de mens. Zie ook: www.cbg-meb.nl.
De Diagnosehulp bevat interactieve vragenlijsten voor 263 ziektes. Door het invullen van een vragenlijst kunt u controleren of de symptomen van een bepaalde aandoening voor u van toepassing zijn. Per lijst zijn er gemiddeld 10 vragen. De Diagnosehulp is alleen beschikbaar als app voor iPhone en iPad. Download de diagnosehulp. Binnenkort is ook de Android-versie (voor o.a. Samsung) beschikbaar.
De informatie op deze website voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het CGR voor medische informatie op internet. Tevens wordt voldaan aan de Code Publieksreclame (2015) voor geneesmiddelen van de Reclame Code Commissie.