Dit promotieonderzoek beschrijft de eerste stappen om een instrument te ontwikkelen voor kinderen met lijmoren (otitis media) en slechthorendheid die verwijzing en eventueel behandeling met trommelvliesbuisjes nodig hebben. Hiervoor wordt een vragenlijst gebruikt met risicofactoren voor lijmoren (de bestaande PEPPER – vragenlijst, ‘Persistent Ear Problems, Providing Evidence for Referral’). Een scoreformulier is ontwikkeld dat op basis van een model met tien risicofactoren voorspelt welke kinderen in de PEPPER studie behandeld zijn met buisjes. Het scoreformulier lijkt veelbelovend, maar verder onderzoek moet onder andere de praktische toepasbaarheid in kaart brengen. Proefschrift: mw.drs. Willemke Lok, “PEPPER: Persistent Ear Problems, Providing Evidence for Referral”
-
apr202012
De informatie die op deze website staat, komt uit 2017.
De bijsluiters zijn afkomstig van de Geneesmiddeleninformatiebank van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het CBG beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens. Het CBG is een zelfstandig bestuursorgaan dat onder de Rijksoverheid valt en onafhankelijk beslist over de toelating en bewaking van geneesmiddelen voor de mens. Zie ook: www.cbg-meb.nl.
De Diagnosehulp bevat interactieve vragenlijsten voor 263 ziektes. Door het invullen van een vragenlijst kunt u controleren of de symptomen van een bepaalde aandoening voor u van toepassing zijn. Per lijst zijn er gemiddeld 10 vragen. De Diagnosehulp is alleen beschikbaar als app voor iPhone en iPad. Download de diagnosehulp. Binnenkort is ook de Android-versie (voor o.a. Samsung) beschikbaar.
De informatie op deze website voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het CGR voor medische informatie op internet. Tevens wordt voldaan aan de Code Publieksreclame (2015) voor geneesmiddelen van de Reclame Code Commissie.