In de laatste jaren is veel vooruitgang geboekt bij de behandeling van reumatoïde artritis (RA).Maar nog steeds bestaat de behoefte huidige therapieën te optimaliseren en nieuwe behandelmethodes te ontwikkelen. Dit proefschrift beschrijft studies met de anti-B-cel therapie rituximab met als doel meer te weten te komen over het werkingsmechanisme van dit medicijn en om het doseerschema te optimaliseren. Tevens heeft de promovendus in gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde onderzoeken twee nieuwe mogelijkheden onderzocht voor de behandeling van RA: remming van het eiwit osteopontine en remming van de vorming van interleukine-12 en -23. Beide behandelingen leken onvoldoende effect te hebben vergeleken met de placebogroep. Proefschrift: Maartje Boumans: ‘Targeted therapies in rheumatoid arthritis’.
-
mrt262012
De informatie die op deze website staat, komt uit 2017.
De bijsluiters zijn afkomstig van de Geneesmiddeleninformatiebank van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het CBG beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens. Het CBG is een zelfstandig bestuursorgaan dat onder de Rijksoverheid valt en onafhankelijk beslist over de toelating en bewaking van geneesmiddelen voor de mens. Zie ook: www.cbg-meb.nl.
De Diagnosehulp bevat interactieve vragenlijsten voor 263 ziektes. Door het invullen van een vragenlijst kunt u controleren of de symptomen van een bepaalde aandoening voor u van toepassing zijn. Per lijst zijn er gemiddeld 10 vragen. De Diagnosehulp is alleen beschikbaar als app voor iPhone en iPad. Download de diagnosehulp. Binnenkort is ook de Android-versie (voor o.a. Samsung) beschikbaar.
De informatie op deze website voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het CGR voor medische informatie op internet. Tevens wordt voldaan aan de Code Publieksreclame (2015) voor geneesmiddelen van de Reclame Code Commissie.