Ongeveer zestig jaar geleden is ontdekt dat adenovirussen de verwekker zijn van veelvoorkomende infecties van de bovenste luchtwegen. Later is gevonden dat gezonde mensen het adenovirus meedragen in cellen van het afweersysteem (lymfocyten) zonder dat ze er ziek van worden. De promovendus toonde aan dat het virus eveneens aanwezig is in de menselijke ingewanden. Hij ontdekte dat ook apen het virus met zich meedragen en dat virusdeeltjes vaak worden uitgescheiden met de uitwerpselen. Een belangrijke vinding is dat de nieuw ontdekte adenovirussen bij apen gebruikt kunnen worden om vaccins te ontwikkelen tegen besmettelijke ziekten. Promotie: Soumitra Roy: ‘Diversity of adenoviruses in humans and in non-human primates’.
-
apr282012
De informatie die op deze website staat, komt uit 2017.
De bijsluiters zijn afkomstig van de Geneesmiddeleninformatiebank van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het CBG beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens. Het CBG is een zelfstandig bestuursorgaan dat onder de Rijksoverheid valt en onafhankelijk beslist over de toelating en bewaking van geneesmiddelen voor de mens. Zie ook: www.cbg-meb.nl.
De Diagnosehulp bevat interactieve vragenlijsten voor 263 ziektes. Door het invullen van een vragenlijst kunt u controleren of de symptomen van een bepaalde aandoening voor u van toepassing zijn. Per lijst zijn er gemiddeld 10 vragen. De Diagnosehulp is alleen beschikbaar als app voor iPhone en iPad. Download de diagnosehulp. Binnenkort is ook de Android-versie (voor o.a. Samsung) beschikbaar.
De informatie op deze website voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het CGR voor medische informatie op internet. Tevens wordt voldaan aan de Code Publieksreclame (2015) voor geneesmiddelen van de Reclame Code Commissie.