Het implanteren van een penisprothese is een uitdaging en kan gepaard gaan met een teleurstellend resultaat, blijvende klachten of zelfs het falen van de hele procedure. Dit proefschrift beschrijft de chirurgische technieken waarmee deze problemen voorkomen kunnen worden. In de beschreven technieken wordt gebruik gemaakt van ultrasonografie, endoscopie of een combinatie van beide. Ondanks het geringe aantal patiënten concludeert de promovendus dat het gebruik van de genoemde methoden bestaande en moeilijke obstakels in penischirurgie overwonnen kunnen worden. Urologen die penisprothese implantaten inbrengen, zouden met deze technieken bekend moeten zijn voordat zij bij een patiënt met de behandeling beginnen. Proefschrift: Osama Kamal Zaki Mahmoud: ‘Facing challenges in penile prosthesis implantation’.
-
mrt282012
De informatie die op deze website staat, komt uit 2017.
De bijsluiters zijn afkomstig van de Geneesmiddeleninformatiebank van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het CBG beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens. Het CBG is een zelfstandig bestuursorgaan dat onder de Rijksoverheid valt en onafhankelijk beslist over de toelating en bewaking van geneesmiddelen voor de mens. Zie ook: www.cbg-meb.nl.
De Diagnosehulp bevat interactieve vragenlijsten voor 263 ziektes. Door het invullen van een vragenlijst kunt u controleren of de symptomen van een bepaalde aandoening voor u van toepassing zijn. Per lijst zijn er gemiddeld 10 vragen. De Diagnosehulp is alleen beschikbaar als app voor iPhone en iPad. Download de diagnosehulp. Binnenkort is ook de Android-versie (voor o.a. Samsung) beschikbaar.
De informatie op deze website voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het CGR voor medische informatie op internet. Tevens wordt voldaan aan de Code Publieksreclame (2015) voor geneesmiddelen van de Reclame Code Commissie.