Sandra Vosbergen: ‘One patient is different from the next’. Hartpatiënten blijken verschillende behoeftes en voorkeuren te hebben op het gebied van ondersteuning en educatie. Ook maakt het voor de begeleiding van deze groep veel uit in welk stadium van de ziekte ze zijn: lopen ze een hoog risico, hebben ze recent een cardiovasculaire crisis doorgemaakt of verkeren ze in een chronische fase van de aandoening. Uit het proefschrift van Vosbergen blijkt dat hartpatiënten een individuele voorkeur hebben voor de stijl waarin schriftelijke informatie over hun ziekte en de behandeling wordt gegeven. De promovendus heeft een methode ontwikkeld om die individuele wensen in kaart te brengen. Op die manier sluit de geschreven informatie zo goed mogelijk aan bij wat de patiënt wil. De promovendus stelt dat een uniforme benadering niet optimaal is, omdat het de acceptatie en het gebruik van eHealth-applicaties belemmert. Ze wijst erop dat het een uitdaging is patiënten te ondersteunen die zich in de stabiele fase van hun ziekte bevinden en die door willen met hun leven. In de informatie die zij onder ogen krijgen, moeten ze niet steeds worden herinnerd aan hun patiënt zijn.
-
jun282014
De informatie die op deze website staat, komt uit 2017.
De bijsluiters zijn afkomstig van de Geneesmiddeleninformatiebank van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het CBG beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens. Het CBG is een zelfstandig bestuursorgaan dat onder de Rijksoverheid valt en onafhankelijk beslist over de toelating en bewaking van geneesmiddelen voor de mens. Zie ook: www.cbg-meb.nl.
De Diagnosehulp bevat interactieve vragenlijsten voor 263 ziektes. Door het invullen van een vragenlijst kunt u controleren of de symptomen van een bepaalde aandoening voor u van toepassing zijn. Per lijst zijn er gemiddeld 10 vragen. De Diagnosehulp is alleen beschikbaar als app voor iPhone en iPad. Download de diagnosehulp. Binnenkort is ook de Android-versie (voor o.a. Samsung) beschikbaar.
De informatie op deze website voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het CGR voor medische informatie op internet. Tevens wordt voldaan aan de Code Publieksreclame (2015) voor geneesmiddelen van de Reclame Code Commissie.