Topman M. Justaert van de Christelijke Mutualiteit (ziekenfonds) in België kan zich voorstellen dat rokers die hardnekkig weigeren te stoppen zelf moeten gaan opdraaien voor de gemaakte zorgkosten. Dat meldt De Morgen. Hij reageert hiermee op een interview met cardioloog P. Brugada in deze krant. Brugada vindt dat overheden niet langer moeten investeren in mensen die zelfs na een hartoperatie doorgaan met roken. Justaert vindt het idee op zich bespreekbaar, maar hij weigert om gelijk maar alle rokers verantwoordelijk te stellen voor hun verslaving en de gevolgen daarvan. Onderzoeken laat zien dat veel rokers onderaan de maatschappelijke ladder staan. Die mensen kun je volgens Justaert niet zomaar uitsluiten van zorg.
-
apr092012
Moet hardnekkige roker zelf zorg betalen?
Categorieën
De informatie die op deze website staat, komt uit 2017.
De bijsluiters zijn afkomstig van de Geneesmiddeleninformatiebank van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het CBG beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens. Het CBG is een zelfstandig bestuursorgaan dat onder de Rijksoverheid valt en onafhankelijk beslist over de toelating en bewaking van geneesmiddelen voor de mens. Zie ook: www.cbg-meb.nl.
De Diagnosehulp bevat interactieve vragenlijsten voor 263 ziektes. Door het invullen van een vragenlijst kunt u controleren of de symptomen van een bepaalde aandoening voor u van toepassing zijn. Per lijst zijn er gemiddeld 10 vragen. De Diagnosehulp is alleen beschikbaar als app voor iPhone en iPad. Download de diagnosehulp. Binnenkort is ook de Android-versie (voor o.a. Samsung) beschikbaar.
De informatie op deze website voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het CGR voor medische informatie op internet. Tevens wordt voldaan aan de Code Publieksreclame (2015) voor geneesmiddelen van de Reclame Code Commissie.