Medicijnen op reis

Medicijnen op reis

Er zijn medicijnen waar u niet buiten kunt, ook op vakantie. Bewaar deze medicijnen altijd in de handbagage. Een slimme tip na aankomst; neem een dubbele hoeveelheid van uw medcijnen mee en bewaar deze op een tweede veilige plaats. Bijvoorbeeld één pakketje in de toilettas. En een pakketje in hotel, huisje, tent of het reservewiel van de auto (mits niet te warm en buiten bereik van kinderen).

Verlies van medicijnen tijdens de vakantie kan grote problemen veroorzaken. Haal daarom voor de vakantie een internationaal medicijnenpaspoort bij de apotheek. Met dit medicijnenpaspoort in de hand kunt u bewijzen dat u bepaalde medicijnen voorgeschreven hebt gekregen en welke medicijnen dat zijn.

Als u toch bij de apotheek bent, koop dan meteen een reisverbanddoos!

Sinds 1 januari 2006 bestaat de European Health Insurance Card (EHIC). Met deze kaart krijgt u in het buitenland alle noodzakelijke zorg zonder dat u de kosten hoeft voor te schieten. Deze afspraak geldt in alle landen van de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. U kunt deze op aanvraag gratis van uw zorgverzekeraar ontvangen.

Klik hier voor de vaccinatie-atlas.

SLUIT
SLUIT