Patiënten met leververvetting (steatose) bij wie een deel van het orgaan moet worden verwijderd, hebben na de ingreep een groter risico op complicaties. Non-invasieve metingen van steatose met behulp van MRI-technieken blijken een nauwkeurig alternatief voor een leverbiopt. Marsman keek ook naar het effect van een behandeling met omega-3 vetzuren. Hij laat zien dat afname van steatose gepaard gaat met minder schade door zuurstofgebrek en de daarop volgende reperfusie (het weer op gang komen van de bloeddoorstroming), en leidt tot verbetering van de leverfunctie. Omega-3 vetzuurbehandeling resulteerde ook in beter functioneel herstel na gedeeltelijke verwijdering van de lever. Proefschrift: Hendrik Marsman: ‘Hepatic steatosis in liver surgery: novel diagnostics and experimental therapy’.
-
mrt272012
De informatie die op deze website staat, komt uit 2017.
De bijsluiters zijn afkomstig van de Geneesmiddeleninformatiebank van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het CBG beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens. Het CBG is een zelfstandig bestuursorgaan dat onder de Rijksoverheid valt en onafhankelijk beslist over de toelating en bewaking van geneesmiddelen voor de mens. Zie ook: www.cbg-meb.nl.
De Diagnosehulp bevat interactieve vragenlijsten voor 263 ziektes. Door het invullen van een vragenlijst kunt u controleren of de symptomen van een bepaalde aandoening voor u van toepassing zijn. Per lijst zijn er gemiddeld 10 vragen. De Diagnosehulp is alleen beschikbaar als app voor iPhone en iPad. Download de diagnosehulp. Binnenkort is ook de Android-versie (voor o.a. Samsung) beschikbaar.
De informatie op deze website voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het CGR voor medische informatie op internet. Tevens wordt voldaan aan de Code Publieksreclame (2015) voor geneesmiddelen van de Reclame Code Commissie.